• تاریخ انتشار : 1398/12/19 - 08:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1090
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گفتگو با دکتر مرضیه پازوکی، فوق تخصص بیماری های ریوی و تنفسی بیمارستان سینا در خصوص کرونا ویروس

دکتر مرضیه پازوکی، فوق تخصص بیماری های ریوی و تنفسی بیمارستان سینا بر رعایت بهداشت فردی در راستای جلوگیری از انتقال کرونا ویروس تاکید کرد.

دکتر مرضیه پازوکی، فوق تخصص بیماری های ریوی و تنفسی

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، کرونا ویروس هر روز تعداد بیشتری از افراد جامعه را درگیر می کند یکی از مشکلاتی که این بیماری برای مبتلایان خود ایجاد می کند مشکلات تنفسی است برای آشنایی و آگاهی بیشتر از این مشکلات به سراغ دکتر مرضیه پازوکی، فوق تخصص بیماری های ریوی و تنفسی بیمارستان سینا رفتیم و پای صحبت های وی نشستیم که در زیر می خوانیم.

با سلام خدمت سرکارعالی، استاد در ابتدا در خصوص علائم ریوی بیماری کرونا ویروس توضیح می فرمائید.

سلام عرض می کنم خدمت شما اینکه درگیری ریوی در بیماران مبتلا به کرونا ویروس به چه شکل است باید عرض کنم از علائم شایع و مهم آن سرفه است البته علائم غیر ریوی مثل تب، دردهای عضلانی، ضعف و بی حالی نیز به طور شایع در بیماران دیده می شود.

و به طور معمول در این بیماری سرفه بیماران به صورت بدون خلط است که سرفه خشک گفته می شود البته ممکن است بیمار سرفه خلط دار هم داشته باشد و در گروهی از بیماران به دنبال این علائم ممکن است تنگی نفس هم ایجاد شود و بسته به اینکه شدت درگیری و مدت بیماری به چه صورت است شدت تنگی نفس هم متفاوت خواهد بود.

استاد لطفا توضیح می دهید بیشتر چه گروهی از بیماران و افراد در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

همانطور که می دانید یکی از خواص خیلی مهم ویروس کرونا مسری بودن و انتقال آن از فرد ناقل به افراد دیگر است و در واقع می توان گفت همه افراد در خطر ابتلا به ویروس در صورت تماس با افراد ناقل هستند، بنابراین نکته بسیار مهم رعایت نکات بهداشتی است که ذکر می شود و لازم است همه مردم به صورت جدی آن را رعایت کنند البته در کسانی که بیماری های زمینه ای دارند مانند کسانی که به بیماری های قلبی یا دیابت و یا بیماری های ریوی مبتلا هستند احتمال اینکه بیماری شدید تر باشد بیشتر است اما این به این معنی نیست که اگر کسی مشکل زمینه داشت و به این بیماری مبتلا شد ممکن است بیماری در او سیر خیلی بد و عواقب بدی داشته باشد همانطور که ما الان شاهد آنیم  بیمارانی هستند که با مشکلات زمینه ای به این بیماری مبتلا شده اند و خوشبختانه با درمان هایی که برای آنها انجام شده بهبود یافته اند.

آیا کسانی که مبتلا به بیماری ریوی زمینه ای مانند آسم یا COPD هستند آیا باید اقدام بیشتری برای پیشگیری از بیماری انجام دهند؟

 باید عرض کنم که تفاوت خاصی بین این افراد و دیگر افراد جامعه وجود ندارد و همان نکات بهداشتی که به سایر افراد توصیه می شود آنها نیز باید به دقت اجرا کنند و اما یک نکته مهم این است افرادی که از قبل مبتلا به بیماری ریوی زمینه هستند و تحت درمان قرار گرفته اند در این دروان نیز باید به درمان خود به طور کامل و دقیق ادامه دهند و داروهای مصرفی خود را سر خود کم یا قطع نکنند.

آیا مراقبت های درمانی تنفسی خاصی پس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس باید انجام شود؟

درمان هایی که برای عفونت ویروس کرونا انجام می شود در واقع خود کمک می کند به درمان تنفسی بیماری زیرا این علائم تنگی نفس و سرفه بخشی از علائم بیماری کرونا ویروس است البته ممکن است داروهای حمایتی اضافه تری هم لازم باشد که طبق نظر پزشک معالج برای این افراد تجویز می شود.

استاد لطفا توضیح می فرمائید فردی که به بیماری مبتلا شده بعد از کسب بهبودی نسبی و ترخیص از بیمارستان در رابطه با خود و دیگران چه مراقبت هایی را باید انجام دهد.

اولا باید استراحت مناسب داشته باشند و مایعات مصرف کنند و داروهایشان را طبق نظر پزشک ادامه دهند و نکته حائز اهمیت این است که تا جایی که امکان دارد از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کنند به این طریق که به طور دائم از ماسک استفاده کنند و باید عرض کنم اصلا نیاز به استفاده از ماسک N95 نیست همین ماسک های جراحی معمولی بسیار عالی هستند و اگر امکان دارد در یک اتاق خود را ایزوله کنند و با افرادی که زندگی می کنند حداقل یک تا دو متر فاصله داشته باشند و نکات بهداشتی که در رابطه با سایر افراد مطرح می شود مانند شستشوی منظم دست ها و قطع تماس بدنی را رعایت کنند.

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید در آخر اگر توصیه ای دارید می شنویم.

نکته مهمی که در آخر باید خدمتتان عرض کنم این است که فرد مبتلا تا دو هفته بعد از بهبودی می تواند بیماری را به دیگران انتقال دهند بنابراین همه نکاتی بهداشتی که مطرح است بعد از ترخیص از بیمارستان باید در این مدت دو هفته رعایت شود تا بتوانیم ان اشاء الله جلوی گسترش بیماری را بزودی با کمک یکدیگر بگیریم. و از توجه شما بسیار سپاسگزارم.

 

 

 

  • گروه خبری : بیمارستان سینا,اخبار ,مصاحبه
  • کد خبر : 152004
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *